5 mrt 2013

Cocktails - Gin Basil Smash

Van de week thuis nog eens pasta pesto gegeten en zoals het een foodie betaamt maak ik die pesto gewoon zelf. Meevallertje, ik had nog flink wat basilicum over en vanuit de barkast was er reeds een fles gin naar mij aan het lonken. Een 'Basil Smash' is dan het logische gevolg.

Basil Smash

Nodig:

60 ml gin, handvol basilicumblaadjes (+/- 10 stuks), 1/2 citroen, 15 ml suikersiroop, ijs, shaker, muddler

Aan de slag:

- De basilicumblaadjes en de citroen in een shaker doen en kneusen met je muddler zodat de smaken goed vrijkomen. Vervolgens de suikersiroop toevoegen en even proeven of de smaken goed zitten. (Indien nodig naar smaak extra zuur / zoet toevoegen)

- Shaker vullen met ijs, gin naar keuze toevoegen (ik gebruikte Filliers 28) en vervolgens zo'n 20 seconden shaken dat het een lieve lust is.

- Om die kleine groene snippers basilicum in je cocktail te vermijden - het lijkt wel alsof de Hulk himself confetti is komen strooien - kan je maar beter 'double strainen'. Dit doe je door je cocktail vanuit de shaker door een zeefje in het glas te gieten. Kijk, dat was ik vergeten met alle gevolgen vandien. Rookie mistake maar daarom niet minder lekker. Ijs aan het glas toevoegen en genieten.

* Zin om te varieren? Gebruik dan eens rode basilicum in plaats van groene.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...